Samen geven we meer licht

Etap lighting maakte onze cirkel rond. De gerecupereerde lichtarmaturen vanuit de WTC-torens bouwen ze om tot energiezuinige verlichting. De TL-lampen werden vervangen door duurzame ledverlichting met meer licht opbrengst.

Erehaag voor nieuwkomers (BRUZZ – 2/09/2019)

Op de Steinerschool in Brussel-stad vormen de oudere leerlingen van het middelbaar op de eerste schooldag een erehaag met bamboestokken voor de nieuwkomers. Het is een ritueel dat ze elk jaar doen om de eerstejaars welkom te heten. De middelbare afdeling zat vorig schooljaar nog bij de lagere school in Anderlecht. Nu zitten de 56 leerlingen in een nieuw gebouw in de Priemstraat vlakbij de Kapellekerk.

 

Terzake 17/11/2020

Circulair bouwen: bouwafval wordt op nooit geziene schaal hergebruikt bij de renovatie van WTC-torens in Brussel

Tegen 2030 moet de bouwsector 55 procent minder CO2 uitstoten. Overheden zetten daarom steeds meer in op circulair bouwen. Gebouwen worden niet meer tegen de vlakte gegooid, maar glas, beton en staal worden gebruikt om nieuwe gebouwen mee op te trekken. Dat gebeurt op een nooit geziene schaal in ons land met de oude WTC1 en WTC2-torens in de Noordwijk in Brussel. “Terzake”-reporter Stef Meerbergen ging kijken hoe dat precies in zijn werk gaat.

 

Met materiaal van de WTC-torens werden onze klaslokalen opgebouwd

Een filmpje dat is gemaakt over de tuin van Groot Eiland waaraan wij in veel hebben bijgedragen met de leerlingen van leerlingen klas 7 en 8 (Schooljlaar 2021-2022)

Klik hier om het filmpje te zien.